Občina Šmarje pri Jelšah: Pisarna FURS-a v Šmarju pri Jelšah ne posluje več

Foto: Pixabay.com

Zaradi drugačne organizacije dela in uvedbe elektronskega poslovanja z 31. majem 2024 pisarna Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) v Šmarju pri Jelšah ne posluje več.

Zadnja štiri leta v pisarni FURS niso več izvajali upravnih nalog. Pisarna je bila zaprta, poslovne prostore so odstopili drugim organom, ki jih potrebujejo pri delu, so sporočili iz Finančnega urada Celje.

V času zaprtja dislociranih enot so korenito spremenili organizacijo dela z vzpostavitvijo sodobnega kontaktnega centra, kjer lahko zavezanci pridobijo vse potrebne informacije s področja davkov fizičnih oseb, s področja DDV in davčnih blagajn, s področja davkov poslovnih subjektov in področja carin, trošarin in okoljskih dajatev. Z uvedbo sodobnih elektronskih storitev, ki med drugim vključujejo portal eDavki in mobilno aplikacijo eDavki, lahko zavezanci preprosto in varno izpolnjujejo ter oddajajo davčne obrazce in napovedi na daljavo, preko računalnika ali mobilne naprave, ter se seznanijo s pomembnimi datumi glede rokov oddaje davčnih obrazcev in morebitnimi obveznostmi do finančne uprave.

Občina Šmarje pri Jelšah