Občina Šmarje pri Jelšah po desetih letih dobila častnega občana, Franca Pišeka – Vitli Krpan

Podelitev priznanja. (Foto: Matica Javornik)

Člani občinskega sveta občine Šmarje pri Jelšah so na svoji 16. redni seji sprejeli sklepe o podelitvi priznanj. S tem so naziv  častni občan podelili Francu Pišku, lastniku in direktorju podjetja PIŠEK – Vitli KRPAN.

Gre za prvega častnega občana v občini po desetih letih. Nominacijo za častnega občana so podale različne organizacije in združenja v občini Šmarje pri Jelšah, saj je g. Pišek pustil izjemen pečat na področju gospodarstva. Predlog za njegovo imenovanje v častnega občana so podali:  Zdravstveni dom, Društvo godbenikov, Nogometni klub, Območno obrtno-podjetniška zbornica, Prostovoljno gasilsko društvo, Osnova šola in Krajevna skupnost.

Franc Pišek je svojo pot z družbo Pišek – Vitli Krpan pričel pred štirimi desetletji na nekaj kvadratnih metrih, danes pa zaposluje 250 ljudi in je eden največjih proizvajalcev gozdarskih vitlov v Evropi. Družba ima tudi registrirane mednarodne patente, modele in znamke.

Franc Pišek. (Foto: Vitli Krpan)

Na osrednji slovesnosti ob letošnjem občinskem prazniku, ki je potekala v znamenju 150-letnice povzdiga Šmarja v trg in 30-letnice samostojnosti Slovenije, je častni občan Franc Pišek povedal: »Sem zelo ponosen, da danes stojim tukaj. Ponosen sem v svojem domačem kraju. Med domačimi ljudmi in prijatelji. Tu je moj dom. Vem, da tu živite krajani, ki znate gledati in videti. Če nisi drugačen, nisi opazen. Izzivov imam še veliko. Delovnih nalog še več. Če ima človek vizijo, voljo in zdravje, potem je lahko uspešen

Vir: Pišek-Vitli Krpan d.o.o.