Občinske strokovne službe Občine Šmarje pri Jelšah vseskozi na terenu, podatkov o škodi še ni.

Ponedeljkovo neurje je po prvih podatkih največ škode povzročilo na območju naselij Koretno, Sv. Štefan, Šerovo, Stranje, Laše, Grliče in Kristan Vrh. Močan veter je razkril več stanovanjskih in gospodarskih objektov, podrtih je bilo več dreves, na pokopališču Kristan Vrh je uničenih precej grobov, poškodovana je mrliška vežica.  Koncesionar, podjetje Gekott, prosi najmenike grobov, da do cenitve nastale škode s strani cenilca zavarovalnice ne odstranjujejo posledic.

Občinske strokovne službe so na terenu in zbirajo informacije, nastale škode še ni mogoče oceniti. Po podatkih občinskega gasilskega poveljstva so sprejeli 44 pozivov, gasilci so pomagali še številnim krajanom, ki so za pomoč prosili na terenu. Posledice neurja so odpravljali člani vseh sedmih prostovoljnih gasilskih društev občine. Na terenu so bili od 16. do 23. ure.

Fotografije posledic neurja si lahko ogledate na tej povezavi.

V ponedeljek, 31. avgusta 2020, so gasilci posredovali na 76 lokacijah. »Vsem gasilkam in gasilkam se za opravljeno delo in pokazano požrtvovalnost zahvaljujem,« sporoča občinski gasilski poveljnik Rok Stiplovšek.

Tudi Občina Šmarje pri Jelšah se zahvaljuje za pomoč. Z gasilskim pozdravom Na pomoč!

 

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah