Občina Šmarje pri Jelšah: Spomladanska čistilna akcija “Čisto Šmarje 2024”

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Vabljeni, da se udeležite spomladanske čistilne akcije »Čisto Šmarje 2024«, ki bo na območju celotne občine potekala v soboto, 23. marca 2024, od 9. do 12. ure, je zapisano v sporočilu za javnosta na spletni strani Občine Šmarje pri jelšah.

V organizacijo in izvedbo spomladanske čistilne akcije se bodo letos ponovno vključili krajevne skupnosti, javni zavodi, ustanove, društva, klubi, prostovoljci.

Skupaj očistijo nepravilno odložene odpadke v naravnem okolju, uredijo bivalno in delovno okolje. Čistilna akcija ni namenjena zbiranju kosovnih odpadkov, pospravljanju zasebnih podstrešij in kleti, čiščenju črnih odlagališč in podobno, ampak so njihova prizadevanja usmerjena v urejanje bivalnega in delovnega okolja, pobiranje odpadkov v naravnem okolju, ob cestah, vodotokih, sprehajalnih poteh, kolesarski stezi, okoli športno-rekreacijskih objektov …

Čistilna akcija bo na območju občine potekala od 9. do 12. ure. Lokalni koordinatorji oziroma vodje zbirnih mest vam bodo na zbirnem mestu dali vsa navodila in vas razporedili po skupinah, ki se bodo odpravile na posamezne lokacije čiščenja. Udeležencem čistilne akcije bodo razdelili zaščitne rokavice in vrečke, ki jih bo zagotovila Občina Šmarje pri Jelšah. Koordinatorji akcije bodo na posameznih zbirnih mestih poskrbeli za odvoz zbranih odpadkov v zbirni center.

Občina Šmarje pri Jelšah