Občina Vojnik pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo vrtca na Frankolovem

Foto: pixabay.com

Kot poroča STA so z Občine Vojnik so sporočili, da so pridobili gradbeno dovoljenje na podlagi katerega bodo lahko pričeli z gradnjo novega vrtca na Frankolovem. Ob tem je vojniški župan Branko Petre za STA povedal, da je občina že objavila javni razpis in v kolikor bo izbor izvajalca del uspešno zaključen, pričakuje, da bodo z deli pričeli že v mesecu avgustu. Župan predvideva, da bo izgradnja vrtca končana v letu dni.

Po besedah župana bo po poročanju STA izgradnja objekta znašala dva milijona evrov, dodatnih 400.000 evrov bo znašala ureditev okolice ter 300.000 evrov oprema kuhinje. Pol milijona evrov bo občina pridobila od Eko sklada, ker bo gradila energetsko učinkoviti objekt.

Kot poroča STA se Branko Petre zaveda, da se bo občina predvidoma za ta namen zadolžila za okoli milijon evrov, kar bo storila preko Eko sklada. Samo investicijo naj bi uspešno zaprli v treh zaporednih proračunskih letih in sicer letih 2019, 2020 in 2021. Z gradnjo novega vrtca in nekaterih skupnih prostorov z tamkajšnjo osnovno šolo, so se lotili zaradi prostorske stiske v objektu Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. Z novim vrtcem bodo poleg predšolskih otrok boljše pogoje za izobraževanje pridobili tamkajšnji učenci, saj se bodo sprostile dodatne površine, ki bodo v nadaljevanju namenjeni izvajanju pouka v omenjeni osnovni šoli.

Površina novo zgrajenega vrtca bo znašala 1400 kvadratnih metrov in v katerem bo prostora za štiri oddelke. Ob tem povejmo, da ima trenutni vrtec prostora za tri oddelke, poroča STA.

Novi vrtec bo imel v pritlični etaži osrednjo kuhinjo in jedilnico, ki bosta namenjeni tako vrtcu kot šoli. Tako bosta trenutna kuhinja in jedilnica po končani gradnji preurejeni in namenjeni drugi uporabi. Novi vrtec bo neposredno povezan z obstoječo telovadnico, saj bo obstoječi prostor za oder v celoti nadomeščen z novogradnjo ter etažno nadgrajen. Obstoječi pokriti hodnik, ki sedaj vodi iz šolskega dela mimo telovadnice do odra, bo po novem povezoval šolo in novogradnjo, poroča STA.

Vir: STA