Občina Žalec za leto 2023 načrtuje otvoritev novega bazena in Hopslandie

Foto: Občina Žalec

V kraju Vrbje Občina Žalec načrtuje izgradnjo bazena za katerega bo občina v teh dneh na upravno enoto vložila vlogo za gradnjo. Žalski župan Janko Kos pričakuje, da bo občina do konca leta pridobila vso dokumentacijo za gradnjo bazena, ki bo lahko sprejel okoli 400 kopacev. Gradnjo bi občina po načrtih pričela prihodnje leto, sam bazen pa bi bil del kompleksa Zeleno zlato-Hopslandia.

Glede ureditve Hopslandije ima tamkajšnja občina po besedah župana že podpisano pismo o javno-zasebnem partnerstvu, vendar naj bi vseeno objavili razpis za zasebnega partnerja. Želijo si namreč zasebnega partnerja, ki mu turizem ni tuj in si želi razvoj na tem področju.

Bazen naj bi prve obiskovalce sprejel leta 2023, vrednost celotne ureditve Hopslandie župan ocenjuje na okoli pet milijonov evrov. V kopleksu naj bi bilo na voljo poleg bazena, kamp s prostorom za šotore, bungalove s 300 ležišči, moilne hiške in postajališča za avtodome.

 

18 parkirnih mest za avtodome naj bi občina namenu predala že čez 14 dni. Ta naložba bo žalsko občino stala okoli 159.000 evrov.

M.I.