Občini Slovenske Konjice ponovno naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Foto: Občina Slovenske Konjice

V okviru 24. Nacionalnega tedna prostovoljstva je Slovenska filantropija na Slovesnem dnevu prostovoljstva v torek, 21. 5. 2024, podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Občina Slovenske Konjice je tudi letos prejela naziv »Prostovoljstvu prijazna občina« in bila ena izmed 42 občin v Sloveniji, ki so ta laskavi naziv potrdile, pridružila pa se  jim še ena nova občina.

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je Slovenska filantropija naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdila 42 slovenskim občinam.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazna občina« izpostavljajo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje  v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo,  podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v občini.

Občina Slovenske Konjice