Občinski odbor Slovenske demokratske stranke Rogaška Slatina (OO SDS Rogaška Slatina) je pripravil tradicionalni, že 12. pohod na Boč.

Foto: M.G.

Pohoda so se udeležili člani stranke SDS, med njimi, evropski poslanec dr. Milan Zver,  poslanca Jožef Lenart in Boris Doblekar, predsednica Inštituta dr. Jožeta Pučnika gospa Andreja Valič Zver, nekdanji poslanec dr. Vinko Gorenak, Janez Božak, podžupan občine Rogaška Slatina, ter člani in članice Slovenske demokratske stranke.

Foto: M.G.

Predsednik OO SDS Rogaška Slatina Darko Cverlin se je zahvalil vsem pohodnikom za udeležbo in poudaril pomen pohoda in druženja.

Glavni govornik, evropski poslanec dr. Milan Zver je orisal Pučnikovo življenjsko pot in poudaril, da se vsako leto na tak način radi spominjamo velikega človeka, dr. Jože Pučnika, ki je bil velik človek in prav njemu priznavamo najpomembnejšo vlogo v procesu demokratizacije in osamosvajanja Slovenije.

Prisotne so pozdravili še podžupan občine Rogaška Slatina Janez Božak, ter poslanca Jožefa Lenart in Boris Doblekar.

V kulturnem programu so sodelovali: KVARTET Pušeljc, skupina Porini pa počini, harmonikarica Katja Jus in Planinski prijatelji izpod Boča.

Prireditev je povezoval Mitja Grmovšek. Po kulturnem delu je sledila še pogostitev in skupinsko slikanje.

Foto: M.G.
Foto: M.G.

M.I.