Obračunavanja znotraj koalicije so se že pričela – člani stranke SD nad premierja Goloba in ministra Danijela Bešiča Loredana

Foto: Zajem zaslona (Top News)

Po 6 mesecih mandata vlade Roberta Goloba vse kaže, da so se znotraj koalicijskih partnerjev že začela prva močna notranja trenja. Tako zapis člana SD kot5 novinar Bojan Požar razkrivajo, da naj bi stranka SD tokrat za “tarčo” vzela zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana.

Da z nastopom Golobove vlade razmere v zdravstvu niso nič kaj rožnate, verjetno ni potrebno posebej poudarjati in so mnogim še kako dobro znane. Kljub vsemu pa želijo nekateri stvari prikazati kot, da jih rešujejo in jih bodo uredili, a vse le ni tako. Po navedbah novinarja Bojana Požarja bi namreč naj sedaj celo koalicijska partnerica SD prožila napad na Goloba, hkrati pa naj bi Golob ministru obljubil obračun z ljubljanskim županom.

Proti predsedniku vlade in ministru Bešič Loredanu se je sedaj usmeril član SD Željko Železnik, ki nenazadnje Loredana obtožuje dvoživkarstva. Hkrati priznava, da je stanje v zdravstvu slabše kot v času vlade Janeza Janše ter celo priznava, kako bi ob stanju, ki smo mu danes priča kolesarili, če bi bil na oblasti Janez Janša.

V svojem zapisu tako vlado kot ministra sprašuje, kje so danes realizacije predvolilnih obljub ter civilne iniciative in “neodvisni” mediji. Za konec pa je celo Roberta goloba označil za avtokrata.

Vir: Twitter