Zadnji majski dan je bil za podjetnike, ki delujejo v sklopu Obrtno-podjetniške zbornice Celje še posebno slovesen. V dvorani Celjskega doma so namreč obeležili 50.obletnico delovanja, ob tem podelili tudi priznanje ter gostili predsednika Slovenske gospodarske zveze iz Celovca Benjamina Wakouniga.

Pred pričetkom slavnostnega praznovanja ob 18. uri so si udeleženci v predverju dvorane ogledali filatelistično razstavo »Obrt na znamkah«, ki je nastala pod vodstvom Toneta Petka.

Slavnostno praznovanje so pričeli z nagovorom predsednika OOZ Celje Miranom Gracerjem, ki je pozdravil okoli 300 udeležencev. V nadaljevanju so svoje misli ob tem častitljivem jubileju izrekli še podpredsednik OOZ Peter Pišek, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, podžupan občine Štore Jani Jurkošek in pooblaščenka župana občine Dobrna Branka Gal.

Vse zbrane sta nagovorila tudi direktor OZS Daniel Lamperger in predsednik Slovenske gospodarske zveze Celovec Benjamin Wakounig. Po končanem uradnem delu je sledila podelitev priznan OOZ Celje in OZS ter podelitev osebne znamke OOZ Celje izdelane prav v počastitev praznovanja visokega jubileja s priložnostnim žigom.

Vir: MOC