Obskurni Petrinjo500 bodisi Gregor Drnovšek čistko svojih kolegov na RTV Slovenija imenoval kar deratizacija in s tem sodelavce označil za miši in podgane!

Foto: X Marjan Srebre

RTv Slovenija, ki bi morala biti vzgled in sinonim dostjnega novinarskega dela, je s političnim aktivisti med novinarji postala ustanova zaničevanja in uničevanja drugače mislečih. Že med vado Janeza Janšo je ena glavnih aktivistk Helena Milinković svoje sodelavce zmerjala s steklimi psi, prav tako pa je psedonim Petrinjo500, za katerim naj bi stal Gregor Drnovšeh, bruhal jezo in sovraštvo do svojih sodelavcev. Drnovšek je svojo nespoštljivost do drugače mislečih včkrat pokazal tudi na Programskem svetu.

Sedaj je šel še veliko dlje in čistko, ki jo izvaja Polona Fijavž z odstavitvijo vseh nelojalnih novinarjev, označil kar za deratizacijo. “Sistematično uničevanje, zatiranje škodljivih glodavcev, zlasti podgan in miši,” to je pomen besede deratizacija po Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Gre za res obskurden zapis nekoga zaposenega na RTV Slovenija, ki svoje sodelavce s tem primerja z glodalci oziroma škodljivci kot so miši in podgane.

Petrinjo500 se je tako namreč odzval po tem, ko sta Miran Videtič in Bojan Požar zapisala nekaj dejstev o nedopustnem ravnanju Polone Fijavž. Kot kaže je kritika njenega ravnanja tako razbesnela Drnovška, da svoje sodelavce sedaj kar vidi kot podgane in miši, ker se ne strinjajo z njegovimi pogledi. Žal vam bo takšna oseba danes ali jutri pripravil po njihovem neodvisne novice.

Vir: X