Od jutri vstop brez karantene v Slovenijo tudi za lastnike zemljišč in objektov za vzdrževalna dela

Mejni prehod Obrežje (Foto: Facebook)

Ljubljana, 21. januar 2021 – Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Pričetek veljavnosti odloka je 22. januar 2021, njegova veljavnost pa je do 29. januarja 2021.

Katere so dopolnjene izjeme?

S spremebo odloka bo vstop v Republiko Slovenijo iz države na rdečem seznamu brez napotitve v karanteno na domu ali brez predložitve negativnega izvida testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2 dovoljen za novo izjemo:

Državljanu države članice Evropske unije ali schengenskega območja, ki prihaja iz druge članice Evropske unije ali schengenskega območja, kjer je opravljal varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oskrbo ali nego družinskih članov, starševsko skrb in stik z otrokom, vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču, ki ga ima v lasti, najemu ali uporabi, ali je odpravljal neposredno nevarnost za zdravje, življenje in premoženje, in se čez mejo vrača v roku 12 ur po prehodu meje“, so zapisali na Notranjem ministrstvu.

Na ministrstvu še pojasnjujejo, da trenutno pri preostalih izjemah, veljavnosti PCR in hitrih antigenskih testov (HAT) ter pri napotitvi v karanteno na meji ni sprememb.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve