Od ponedeljka pouk od petega razreda osnovne šole na daljavo, veljavnost bonov verjetno podaljšana v leto 2021

Slika zaslona

Ljubljana 14. oktober 2020 – Na najnovejše dogajanje, ki nakazuje na bistveno povečanje potrjenih okužb s covid-19 se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. Premier je predstavil nove ukrepe, ki jih je sprejela vlada in bodo pričeli veljati v petek, nekateri pa bodo veljali od ponedeljka.

Slovenija ima 12 regij od katerih jih je 7 v rdečem območju, saj je intenziteta okuženih več kot 140 oseb na 100.000 oseb.

Vlada je danes sklenila, da bodo zaradi poslabšanja epidemiološke slike v Sloveniji, da bodo nekateri ukrepi veljali selektivno, nekateri pa za vso Slovenijo.

Od ponedeljka bo pouk v osnovnih šolah od petega razreda potekal na daljavo. Ukrep se bo preveril med krompirjevimi počitnicami in bo odločeno ali se takšna oblika pouka po počitnicah nadaljuje ali se bodo učenci vrnili v šole. Vlada je sprejela tudi, da bo verjetno podaljšana veljavnost turističnih bonov v leto 2021.

Za rdeče regije bo od petka prepoved zbiranja oseb, prepoved športnih prireditev, prepovedano bo gibanje med regijami in obvezno bo nošenje mask na prostem.

M.I