Od ponedeljka v šolah tudi učenci četrtih in petih razredov, v sredo še ostali osnovnošolci – pouk v normalnih oddelkih

Slika zaslona

Na novinarski konferenci je ministrica za izobraževanja Simona Kustec predstavila dejstva, ki jih je vlada sprejela na današnji seji in sicer na podlagi predloga ministrstva glede vračanja vseh otrok v šole. Za takšno odločitev, ki jo je predstavila v nadaljevanju so se odločili na podlagi ugodne epidemiološke slike, ki jo imamo v Sloveniji.

Ministrica je predstavila, da se lahko s ponedeljkom, 1. 6. 2020 prične v vrtcih varstvo odvijati v normalnih skupinah kot je bilo to pred razglasitvijo epidemije in to v obeh starostnih skupinah. Prav tako se bodo po besedah ministrice v ponedeljek, 1. 6. 2020 v šolske klopi vrnili učenci 4. in 5. razredov in se bo lahko pouk odvijal v normalnih skupinah.

Vlada je sprejela tudi odločitev, da v kolikor se bo pokazalo, da je takšen potek pouka ne predstavlja nobene »grožnje« za zdravje in se bo ponovna vključitev otrok v izobraževalne sisteme izkazala za uspešne bodo v sredo 3. 6. 2020 se bodo šolska vrata odprla še za učence 6., 7. in 8. razredov.

Za srednje šole je vlada na predlog ministrstva sprejela odločitev, da se izobraževanje nadaljuje po sedanjem načinu in so v kontaktno izobraževanje vključeni samo dijaki 4. letnikov in dijaki za katere so to določile posamezne srednje šole. Za vse ostale se nadaljuje izobraževanje na daljavo.

V času novinarske konference so ravnatelji šol že dobili navodila NIJZ kako varno pričeti s ponovnim uvajanjem otrok v šolske objekte.

M.I.