Od sobote naprej bo stebriček na koncu ulice Ivanke Uranjekove pričel delovati, zato bo dostop mogoč le imetnikom dovolilnic

Foto: MOC

Mestna občina Celje bo v soboto, 1. februarja vzpostavila delovanje potopnega stebrička, ki je vgrajen na koncu ulice Ivanke Uranjekove. S tem bodo omogočili večji nadzor nad prometnim režimom na ulici Na okopih in Muzejskem trgu. Na občini so še zapisali, da gre za območje, ki je namenjeno samo pešcem in na katerem že od 1. oktobra 2017 velja enak prometni režim kot povsod drugod v zaprtem delu starega mestnega jedra.

Na Muzejski trg bo mogoče vstopati Ulici Ivanke Uranjekove, izstopati pa po ulici Na okopih ali na krožišču, ki se navezuje na Gosposko ulico. Vse uporabnike tega dela mesta ob tem seznanjajo, da bo od sobote naprej vsak dan med 7. uro in 9.30 potopni stebriček spuščen za potrebe dostave, ki se lahko tam zadrži največ 15 minut, sicer pa bo dvignjen. Vstop na območje ulice Na okopih in Muzejskega trga bo od sobote naprej omogočen samo imetnikom dovolilnic.

Ob tem so na občini opozorili, da na Muzejskem trgu parkiranje ni dovoljeno. Voznike prosijo, da upoštevajo prometno signalizacijo, saj bo občinsko redarstvo vršilo poostreno kontrolo. Za parkirišče na ulici Na okopih velja posebna dovolilnica. Vlogo lahko stanovalci starega mestnega jedra oddajo v družbi ZPO, d. o. o., dovolilnico pa plačajo in prevzamejo v družbi Kostra, d. o. o.

M.I.