Od srede je pogrešan Andrea De-Fortuna, v Šempetru v Savinjski dolini pa je občan prijel vlomilca

Andrea De-Fortuna (foto: PP Celje)

Od srede, 30. maja 2018 je pogrešan 51-letni Andrea De-Fortuna, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Ljubljani. Sedaj stanuje v Teru, na območju Ljubnega ob Savinji. Pogrešani je visok okoli 175 cm, svetle polti, modrih oči in srednje dolgih svetlih las. Ko so ga nazadnje videli je bil oblečen v temno sivo trenirko, modro jakno in obut v športne copate. Od doma se je pogrešani odpeljal z osebnim vozilom Jeep Grand Cherooke, temno zelene barve, registrskih številk MS HS-403.

Policisti prosijo vse, ki so pogrešanega oziroma njegovo vozilo opazili, da to sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Mozirje (03) 839 18 80 ali na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Prav tako v sredo je v Šempetru v Savinjski dolini občan v jutranjih urah zalotil storilca, ki je skozi vrata terase poskušal vlomiti v njihovo hišo. Storilec je poskušal pobegniti, vendar ga je občan ujel. Med prerivanjem je drugi storilec občana poškropil s solzivcem, vendar je občan kljub temu uspel zadržati storilca. Občanu sta na pomoč priskočila še soseda, ki ju je zbudil hrup. Skupaj so enega vlomilca zadržali do prihoda policistov, drugi je uspel pobegniti.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bil vlomilec 42-letni moški državljan Črne Gore, ki prebiva na območju Policijske uprave Ljubljana. Policisti so kmalu po dejanju v bližini našli še osebno vozilo, s katerim sta se osumljena pripeljala. Vozilo je bilo pretekli teden ukradeno v Ljubljani, na njem so bile nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

42-letnega moškega so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine,  tatvine ter lahke telesne poškodbe, saj je med prerivanjem poškodoval lastnika hiše. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor. Drugega storilca policisti še iščejo. 42-letnik je bil že v preteklosti pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

M.I.