“Mestna občina Ljubljana ni izdala dovoljenja za uporabo zvočnih naprav v povezavi s petkovimi protesti,” smo prejeli uradni odgovor s strani Mestne občine Ljubljana. Prejeli smo tudi uradni odgovor slovenske policije, v katerem zagotavljajo, da prav tako skladno z Uredbo o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih in prireditvah povzročajo hrup, ni bilo izdano nobeno dovoljenje za čezmerno obremenjevanja s hrupom.

Protestniška zvezdnica nezakonitih petkovih protestov Tjaša Prošek se je v teh dneh na socialnih omrežjih hvalila, da je za nezadovoljneže s sedanjo vlado na Trgu republike vsak teden  poskrbela za ozvočenje. Kot je sama velikokrat javno zapisala, s tem želi omogočiti vsakemu državljanu, da izrazi svobodno svoje mnenje ne glede na politična prepričanja.  A kot so nam sporočili iz Mestne občine Ljubljana in policije, je njeno ozvočenje Trga republike nezakonito.

Policija potrjuje, da je t.i. uradna govornica Vseslovenske vstaje slovenskega naroda, dne 22. in 29. maja prišla z dostavnim vozilom, na katerem je bilo ozvočenje. Proškova je imela zgolj dovolilnico za dostavo, ki jo je izdala MOL Ljubljana, ta nam jo je tudi dala na vpogled. O tem nam je govorila tudi Proškova in sicer, da je uredila majhen kamionček, na katerem je bilo ozvočenje.

Avtor Luka Perš, več lahko preberete tukaj.