Odgovor prvega moža policije o stanju okoli azilni domov pravi intelektualni presežek!? “Policija stanje obvladuje in spremlja”

Foto: Zajem zaslona X

Po zadnjem nastopu v državnem zboru je povsem jasno zakaj si je Golob želel popolne zamenjave in podreditve policije. Razlog je več kot očitno v tem, da policija ne bi postopala preveč odločno in bi vzdrževala status quo, ki bi ga predsednik vlade lahko obvladoval. Ker Slovenijo v zadnjem času pretresajo tudi samovoljne odločitve vlade o postavitvi azilnih domov, so poslanci zahtevali odgovore kako že danes v Logatcu postopa policija.

Kot je znano krajani Brežic in Selnice ob Dravi takšni odločitvi vlade nasprotujejo, saj so prepričani, da se bo kakovost življenja s postavitvijo azilnih domov v njihovih krajih zmanjšala. To nenazadnje kaže tudi praksa iz Logatca in ko so to obravnavali poslanci v državnem zboru, so želeli od ministra ter prvega moža policije izvedeti kako skrbijo za varnost tamkajšnih krajanov. Pri tem pa se je pokazala vsa praznost trenutnih oblastnikov.

Prvi mož policije je namreč v odgovoru dejal, da policija stanje obvladuje in spremlja, nič pa ni povedal kaj bodo naredili in kaj so naredili, da ne bi prihajalo do ogrožanja varnosti domačinov. “Ko slišiš odgovor direktorja slovenske @policija_si na vprašanje,kaj in kako bo policija ukrepala v Logatcu in okolici azilnih centrov,si pomirjen. Župana Brežic in Središča ob Dravi sta gotovo tudi bila. Visoko profesionalen in izčrpen odgovor. V #SVOBODI ni zamanj on direktor,” je takšen odgovor komentiral nekdanji minister Aleš Hojs.

Vir. X