Odločitev o odpravi odločbe o prepovedi koncerta Thompsona s strani ministrstva sprejeta na podlagi sodbe Upravnega sodišča RS

Foto: Printscreen

V “luči” napovedane interpelacije zoper notranjega ministra Aleša Hojsa je danes Ministrstvo za notranje zadeve objavilo tudi celotno odločbo o odpravi prepovedi koncerta Marka Perkovića Thompsona, ki jo je izdala Upravna enota Maribor.

Ministrstvo za notranje zadeve je izdano odločbo z dne 3. 6. 2020 sprejelo na podlagi sodbe Upravnega sodišča Republike Slovenije in veljavne zakonotaje. V zvezi s to odločitvijo, kar naj bi bil po očitkih SD glavni razlog za interpelacijo ministra Aleša Hojsa, se je minister danes odzval tudi v izjavi za javnost.

Minister Hojs je jasno poudaril, da je bila odločitev sprjeta na podlagi sodbe Upravnega sodišča Republike Slovenije in je nedopustno, da nekatere stranke v Sloveniji na takšen način želijo “izpodkopavati” odločitve sodišč. Prav tako je minister še poudaril, da je proti kakšnemu koli nasliju in spodbujanju totalitarnih režimov in naj bo toko nacizem, fašizem, komunizem, ustaštvo, vendar je prepričan, da je sodbe sodišč pač potrebno spoštovati.

Na koncu je Hojs še poudaril, da se v interpelaciji ne bo šel politikanstva ampak bo operiral z dejstvi, ker je prepričan, da je to edina prava pot.

Celotno besedilo odločbe ministrstva in utemeljitev lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MNZ/SOJ/Novice/2020/JUNIJ/Odlocba-MNZ_Thompson_03062020.pdf

M.I.