“Odpisani kadri” z dobro plačanimi javnimi službami Sloveniji povzročajo težave s črpanjem evropskega denarja

Marko Koprivc. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

Kako je vlada Roberta Goloba s pomočjo različnih združevanj tako samih strank v eno kot strank v koalicijo, poskrbela za nekatere odpisane kadre, je bilo prelitega že mnogo črnila. Že pred širjenjem ministrskih ekip so nekatere stranke poskrbele za svoje kadre, ki so jim volivci izrekli nezaupnico, z dobro plačanimi zaposlitvami.

Eden takšnih je tudi Marko Koprivc iz SD, ki se je nenazadnje izrekel za ponosnega naslednika komunistov. Po neizvolitvi in sestavi koalicije je postal državni sekretar na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj. Omenjeni državni sekretar in nekdanji poslanec je postal z nastopom funkcije, zadolžen za področje kohezijske politike.

Glede na funkcijo je Koprivc nenazadnje zadolžen za črpanje evropskih sredstev, ki pa Sloveniji zopet povzroča težave, po tem, ko je to področje dodobra uredila vlada Janeza Janše. Da se Slovenija sooča s težavami pri črpanju evropskih sredstev je nenazadnje priznal sam finančni mister Klemen Boštjančič. Novinarji nekaterih medijev so sicer to želeli zaviti v besedno zvezo “veliko izzivov”, kar dejansko pomeni veliko težav.

Slovenija je bila namreč neuspešna že pri pridobitvi januarskih sredstev, saj ni izpolnila vseh pogojev, hkrati pa je priznal, da vlada ni uspela izvesti vseh reform, ki bi jih morala za pridobitev tega denarja.

Vir: Twitter