Odpravnik poslov Boštjan Lesjak ministrico Tanjo Fajon glede obiska Kijeva postavil na realna tla

Foto: Twitter (Tanja Fajon)

Medtem, ko je še pred 5 meseci takrat še kot evropska poslanka Tanja Fajon Janeza Janšo obtoževala skoraj da ne “pozerstva” in solo akcij ob obisku Kijeva, danes kot zunanja ministrica zavzema popolnoma drugačno stališče. Danes je Fajonova namreč mnenja, da je bistveno boljši čas za obisk Kijeva kot je bil v času vlade Janeza Janše.

Eno od takšnih izjav je zunanja ministrica podala tudi za N1, katero pa je nedvoumno in z argumenti popolnoma demantiral odpravnik poslov v Ukrajini v času pričetka ruske agresije na to državo Boštjan Lesjak.

Tanja Fajon je namreč za omenjeni medij pojasnjevala, da je sama Ukrajino obiskala v času bistveno boljših varnostnih razmer, saj so se ruske sile po obisku Janeza Janše že umaknile iz okolice Kijeva in se osredotočile na jug države. Ministrica je še poudarila, da so takrat državo zapustili praktično vsi diplomati in veleposlanike, potezo Janeza Jaše pa ponovno označila za solistično akcijo.

Ker je danes Ukrajina kandidatka za članico EU je po besedah Fajonove sedaj pravi čas za pogovore o končanju vojne in se ji zdi nedopustno, da se kritizira politike, ki potujejo v Ukrajino.

Kaj si o tej izjavi misli človek, ki je v prvih dneh vojne svoje delo pričel opravljati v Kijevu več kot nazorno govori njegov zapis. “Laž! Ko sem prispel v Kijev 27.3. so potekali hudi boji v Irpinu, Brovaryiu in Makarivu, kjer so UA enote zaustavile ruske. Bobnelo je dan in noč. Zadeve so se umirile po 3.4., ko so se začeli enote RF pod pritiskom UA enot umikati. Kijev ni bil nikoli obkoljen, kot so poročali,” je zapisal Boštjan Lesjak.

Vir: Twitter