Do začetka novega šolskega leta gradnja Glasbene šole Šoštanj po poročanju Novega tednika ne bo končana. Eden od gradbenih inštitutov je med obnovo ugotovil, da obnova starega dela ni smiselna ter da je treba stavbo v celoti zgraditi na novo. S tem so se dela zavlekla in odprtje načrtujejo za konec septembra.

Okoli 160 otrok obiskuje enoto glasbene šole v Šoštanju, prostore uporabljata tudi številčni zasedbi, Pihalni orkester Zarja in Mešani pevski zbor Svoboda. Darko Menih, župan Šoštanja je prepričan, da je bilo rušenje starega zidu, kljub temu, da se je zaradi tega gradnja podaljšala, dobra odločitev. Po njegovih besedah je bil beton na starem delu zelo slab in da je bolje, da je stavba tako velika, v njej se bo zbiralo veliko ljudi, obenem bo varna, poroča Novi tednik.

Do sedmega avgusta občina Šoštanj izbira ponudnika, ki bo najbolj ugodno dobavil notranjo opremo za glasbeno šolo, pohištvo ter akustične obloge. Župan je še povedal, da bo imela vsaka učilnica svoje akustične zakonitosti. Za pohištvo ter za akustične obloge pa obstaja posebna študija.

 

Vir: nt-rc.si