Odredba Delovnega sodišča v Celju začasno ustavila imenovanje Margarete Guček Zakošek za poslovno direktorico Splošne bolnišnice Celje

Očitno  zapletom v Splošni bolnišnici Celje ni videti konca. Kot smo že poročali, je Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje v začetku februarja na mesto poslovne direktorice Splošne bolnišnice Celje imenoval Margareto Guček Zakošek (SMC).

Hospital Operating Room Care Building Hosp
Spomnimo, da naj bi bil Branko Gabrovec favorit za zasedbo stolčka poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje, vendar ga je pred glasovanjem razpisna komisija izločila.
Kot je včeraj poročal spletni časopis Novi Tednik in Radio Celje (NT-RC) je Delovno sodišče v Celju izdalo odredbo, s katero je imenovanje Margarete Guček Zakošek za poslovno direktorico Splošne bolnišnice Celje začasno ustavilo. Z delom naj bi Guček Zakoškova začela v sredo, Splošna bolnišnica Celje ima osem dni za pritožbo oziroma odgovor na odredbo. Kot še navaja spletni časopis NT-RC je odredba očitno posledica vložene tožbe neizbranega Branka Gabrovca, katerega je Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje izločil iz izbora za direktorja, ker naj ne bi izpolnjeval vseh pogojev za zasedbo delovnega mesta.
M.I.