Ljubljana, 10. marec 2021 – Voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič je bil zadnje dni zelo kritičen do zasnove zadnje oddaje Tarča, kjer so izpostavili samo problem lažnih Twitter profilov na desni politični opciji, na levo politično opcijo pa so pozabili.  “Če že postavljamo neke moralne in etične kriterije za reševanje družbenega problema ni etično, niti moralno, če ne postaviš za vse enakih kriterijev,” je prepričan Boris Tomašič.

Tomašič se je glede na zasnovo oddaje Tarča še vprašal: “Zakaj ne analizirate vseh?.” Na drugi strani pa ga moti, da ta ista oddaja ni namenila niti kančka pozornosti aferi na Ustavnem sodišču in dodal:“Na ustavnem sodišču se očitno sodi kar po domače, to je resen problem, ne pa Twitter.”

V oddaji Kdo vam laže je Tomašič še poudaril, da je bilo v oddaji Tarča prikazano samo kako twitajo pripadniki desne politične opcije, kako twitajo nekateri na levi strani pa je bilo pokazano zelo slabo oziroma nekorektno. S tem je javnost po mnenju Tomašiča lahko dobila predstavo, da so na levi strani vsi prijazni, kulturni in pošteni, kar seveda ne drži je še poudaril.

Boris Tomašič je še prikazal kako so se na Tarči lotili prispevka: “Spletni medij Pod črto in Danes je nov dan po obsežni preiskavi pregledala, kako potekajo Twitter diskreditacije posameznikov, ki so kritični do trenutne oblasti.” V nadaljevanju pa je pokomentiral naslov omenjene raziskave, ki ravno ne kaže na uravnoteženo analizo, saj izrecno nakazuje, da so nestrpni samo tisti, ki podpirajo trenutno vlado: “Kronologija in skupne točke Twitter napadov na kritike stranke SDS in vlade.” 

Prav tako se Boris Tomašič ni mogel izogniti vprašanju: “Zakaj ne analizirate vseh?.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo