Odziv na zapis ministrice Švarc Pipanove na družbenem omrežju: “V Sloveniji je 700 grobišč, vi pa mirno “Svoboda narodu, s Titom naprej””

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Kljub temu, da je ministrica Dominika Švarc Pipanova, kar pred očmi javnosti veselo objemala ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je v več preiskavah, druge obtožuje nevarne retorike. Pri takšnem ravnanju se ministrici ne zdi nič spornega, medtem, ko Janeza Janšo oziroma njegovega svetovalca obtožuje pozivanja k nasilju.

Ministrico je namreč zmotilo, da je Janša izrazil stališče, da je vlada s Sklepom o prenehanju nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, napovedala novo državljansko vojno. V svojem odzivu je zapisala, da je s tem državljane pozval k oboroževanju in da gre za nevarno retoriko.

V nadaljevanju je predvsem odziv ministrice na družbenih omrežjih naletel na veliko mero neodobravanja. V prvi vrsti, so uporabniki opozorili, da ravno ministrica z objemanjem ljubljanskega župana širi nezadovoljstvo in sovraštvo med ljudmi. V oči pa je najbolj bodel zapis uporabnice, ki je opozorila na nevarnost in nesprejemljivost podpore nekdanjemu režimu. “Draga ministrica, pojma nimate kaj počnete. Vaše ime bo šlo v zgodovino zapackano za vse večne čase. Sram vas je lahko, ponosna naslednica komunistov. 700 grobišč, 700!!! jih je po Sloveniji, vi pa mirno “ Svoboda narodu, s Titom naprej,” je zapisala uporabnica družbenega omrežja.

Vir: Twitter