Ogabno! Svetlana Makarovič o Jožetu Možini: “O, poznam ga, Možino, našla svinja je korito, žre se, pase in kozla, itak drugega ne zna…”

Foto: Nova 24TV

Tokratnim petkovim protestom se je znova pridružila Svetlana Makarovič, ki pa se ponovno ni izneverila svoji prostaškosti. Na protestu naj bi po mnenju protestnikov prebrala pesem, ki jo je spesnila, vendar gre vse prej za kaj drugega kot pesem. “O poznam ga Možino – to zmene nikoli sito, našla je svinja korito, žre se pase in kozla, itak drugega ne zna”, s tem je Makarovičeva ponovno pokazala svojo prostaškost in primitivnost. Ob tem bo sedaj zanimivo videti odmeve tistih, ki so obsojali svetopisemsko prispodob Aleša Hojsa.

Kljub vsemu to ni bil včeraj edini eksces, ki si ga je privoščila Makarovičeva:  “Kdo poklicni je lažnivec, kdo potvarja zgodovino, kdo ponižni hlapec vlade? O poznamo ga Možino. To zmene nikoli sito, našla svinja je korito, žre se pase in kozla itak drugega ne zna. Izkozlal je Pričevalce, stopil je med izdajalce, koncentracija sovraštva, kombinacija laži in poceni nastopaštva. Obrekljivec brez časti pljuval bi po partizanstvu, v rit je zlezel domobranstvu, rdeče zvezde se boji. Partizanstvo je vrednota, domobranstvo pa sramota. Dražgoše okrvavljene, kraj so častnega spomina. Smrt fašizmu, smrt janšizmu, jezik za zobe Možina.”

Žal je goreča zagovornica rdeče zvezde in privilegirana prejemnica visoke državne pokojnine zopet pokazala vso bedo in primitivizem svojega dela. Bodo morali otroci v šolah še vedno brati dela tako vulgarne avtorice? to ostaja vprašanje za pristojno ministrstvo.

Celoten članek vam je na voljo  tukaj.

Vir. Nova24TV