Okužena oseba s covid-19 obiskala urgenco UKC Ljubljana! NIJZ vse, ki so bili v čakalnici poziva k spremljanju svojega zdravstvenega stanja!

V Sloveniji so v včeraj opravili 271 testiranj in potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je vlada sporočila prek Twitterja. Število vseh pozitivnih doslej znaša 1521. V bolnišnici po vladnih podatkih zdravijo šest bolnikov s covidom-19, eden potrebuje intenzivno nego.

Včeraj niso zabeležili smrti zaradi covida-19. V Sloveniji je sicer zaradi covida-19 doslej umrlo 109 ljudi. Neprijetna izkušnja pa se je zgodila v ljubljanskem kliničnem centru. Po poročanju Sobotainfo je v soboto na dežurno službo ljubljanskega zdravstvenega doma v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana prišel človek, za katerega se je kasneje izkazalo, da je pozitiven na covid-19. Oseba je v čakalnici nosila masko in vzdrževala varnostno razdaljo.

Po besedah pomurskega spletnega portala pa kljub temu Nacionalni inštitut za javno zdravje poziva bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili v času od sobote, 20. junija, od 22. ure, do nedelje, 21. junija, do 7. ure, v čakalnici Urgentnega bloka, da naj v naslednjih 14. dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika.

Avtor Luka Perč, več lahko preberete tukaj.