Opozicija KUL obstruirala tudi Odbor za finance in s tem obravnavo 430 milijona evrov pomoči v sklopu PKP 10! S tem so odrekli tudi solidarnostni dodatek upokojencem!

Foto: Printscreen RTVS

Odbor za finance je danes Protikoronski sveženj PKP 10, ki prinaša več kot 400 milijonov evrov za blaženje posledic epidemije covida-19. Med drugim prinaša tudi podaljšanje turističnih bonov, ki še niso bili izkoriščeni. V tako imenovani opoziciji KUL so se odločili, da že pred vsebinsko obravnavo predloga protikoronskega zakona zapustijo sejo odbora. 

Po poročanju Nova24TV so se za takšno potezo odločili, ker Robert Polnar ni ravnal po njihovih željah pri dopolnilnih predlogih zakona, ki so se jim zdeli sporni.

Ministrstvo za finance pojasnjuje, da vlada v želji po preprečitvi širjenja epidemije, okrevanja ter omilitvi in odpravi posledic epidemije predlaga nov protikoronski zakon. Vlada tako predlaga solidarnostni dodatek za upokojence, ki prejemajo pokojnino do višine 714 evrov, v višini od 130, 230 ali 300 evrov. Po predlogu vlade bi kmetje brez pokojnin v starosti nad 65 let, invalidi in vojnim veterani bi prejeli 150 evrov solidarnostnega dodatka.

“Ne gre za energetski vavčer,” je ob tem pojasnil minister za finance Andrej ŠirceljDijaki, študentje in pripadniki sil za zaščito, reševanje in pomoč prejmejo dodatek za opravljanje nalog pomoči, povezanih s covid-19. Dobave zaščitne in medicinske opreme za spopadanje s posledicami izbruha covid-19 so ob uvozu še naprej oproščene plačila DDV, s pravico do odbitka DDV. Vzpostavlja pa se tudi pravna podlaga za podaljšanje turističnih bonov iz leta 2020. 

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV