Na celotnem območju  Policijske uprave Celje se znova pojavljajo primeri, ko neznanci v imenu različnih humanitarnih društev in drugih institucij
pobirajo prispevke.

Običajno imajo pripravljene listine s pravilnim naslovom institucije in vpisanih vsaj nekaj darovalcev in zneskov. Včeraj je bila Policijska uprava Celje s strani občana opozorjena na moškega, ki je na tovrsten način do denarja poskušal priti v Slovenskih Konjicah, vendar se je pred prihodom policistov s kraja odpeljal s temnejšim vozilom znamke BMW tujih registrskih številk.

V zadnjih dneh so celjski policisti tujcu, ki je v imenu različnih institucij pobiral prispevke, izrekli globo. Kršitelji, ki na ta način pobirajo prostovoljne prispevke, so najpogosteje tuji državljani. Na Policijski upravi Celje poudarjajo, da če občani opazijo tako imenovane »lažne humanitarce«, naj ne nasedajo njihovim prošnjam, ampak naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113. Ob prijavi naj podajo čim bolj točen opis oseb, lokacijo, opis oblačil, smer gibanja, vozilo in podobno.

M.I.