“In čestitam, ljudje vas dejansko poslušajo, še nikoli niste imeli toliko lajkov pod svojimi posti, bravo. Namesto, da bi bilo konec, ne, se zadeva širi. Korak naprej za vašo kariero, korak nazaj za vse naše, če se spet vse zapre, če nas druge države izključijo. No, če se to zgodi, vam pošljem račun. Ker ste prevzeli odgovornost.” S temi besedami je na svojem Facebook profilu odgovorila Oriana Girotto vsem “anticovid influencerjem”, ki nagovarjajo javnost in pozivajo ljudi k neupoštevanju ukrepov.

Vsem je že znano in tudi mi smo že pisali od tem, da se na družabnih omrežjih pojavlja vedno več “znanih” osebnosti, ki se imajo za veleume in strokovnjake na področju zdravstva, ti pa imajo sledilce, ki jim verjamejo. V teh dneh je tako na primer Marko Potrč posnel nov video, v katerem širi “resnico” o testih za covid-19. V posnetku pravi, da je ključnega pomena, da vemo, kaj nam ta test sploh pove. Pozitiven test, po njegovo, namreč ne pomeni nujno kužnosti in tudi ne okužbe. “Težko je razumeti, da imamo na podlagi teh testov vse te grozeče besede, napovedi in omejevanja svobode. Ker karantena za zdravega človeka ni nič drugega kot pa zapor brez razloga,” je Potrč med drugim še povedal. In Potrč ni edini covid “strokovnjak”, v njegovi družbi najdemo še pevca Wernerja Brozovića, igralko Tanjo Ribič in še nekaj drugih medijskih obrazov.

Na Facebooku se je končno oglasila tudi medijska osebnost, ki ji je dovolj poslušanja neumnosti svojih kolegov. Nekdanja televizijska voditeljica Oriana Girotto je v svojem zapisu sporočila vsem znanim in manj znanim Slovencem, da s pridobivanjem svoje popularnosti, dejansko prispevajo k naraščanju števila okužb.

Toliko hrupa za 15 minut “nesvobode” na dan
Lahko bi svojo “revolucijo” tiho speljali in dejansko ne nosili mask. A, ne, vaša misija je razširiti to dejanje, druge prepričati naj vas posnemajo. Ker najlažje je slediti populističnim valom in ovci govoriti, naj ne bo ovca, da se bo pametnejša počutila,” je zapisala Oriana in obenem še dodala, da dotične osebe po vsej verjetno maske nosijo le nekaj minut na dan. Masko si večina ljudi, ob trenutnih ukrepih, dejansko da na obraz le v trgovini, na vhodu fitnesa in pri obisku toaletnih prostorov, v lokalu. Žalostno je, da se jim zaradi teh petnajstih minut zdi vredno tvegati zdravje ljudi. Kar absolutno tudi počnejo s tem, da svoji publiki odsvetujejo nošenje mask. Pod pretvezo, da jih bo tovrstno dejanje osvobodilo in razsvetlilo. Ker virus je seveda le del zarote oblasti, ki nas želi podjarmiti in zasužnjiti. Verjetno nam bodo s cepivom vgradili tudi čipe, da bodo lahko sledili vsaki naši potezi.

Avtorica Sara Bertoncelj, več lahko preberete tukaj.