Osem prostovoljcev trenutno zagotavlja delovanje mreže Prostofer v Šentjurju

Foto: spletna stran Občine Zreče
Z novim letom 2020 je v okviru Zlate Mreže v Občini Šentjur zaživel projekt PROSTOFER – prostovoljni šofer. Je popolnoma brezplačen in je namenjen večji mobilnosti našim starejšim občankam in občanom, tistim, ki težje dostopajo do storitev in opravkov. Vožnjo lahko naročijo kadarkoli, sicer pa tri dni pred želenim prevozom, na brezplačni telefonski številki 080 10 10 (od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro).
PROSTOFER NAROČITE NA 080 10 10

S 1. januarjem 2020 je tudi v naši Šentjurju zaživela storitev prostofer, nadgradnja projekta Starejši za starejše, ki ga v občini že vrsto let uspešno izvajajo društva upokojencev. Prostofer, kateremu so se z novim letom pridružili v Šentjurju,  je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših. Glavni koncept je, da povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko 080 10 10 ob delavnikih od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure.

V komunikacijskem centru nato zabeležijo podatke osebe, ki prevoz potrebuje in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. Trenutno ima Občina Šentjur glede na javni poziv za izvajanje PROSTOFERJA osem prostovoljcev, novi vozniki se lahko še prijavijo, pogoj sta le veljavno vozniško dovoljenje in volja pomagati sočloveku.

M.I.