Oskrbovanci doma Sveti Jožef prikazali svoje nogometne veščine v sklopu Evropskega nogometnega prvenstva U21

Foto: MOC

Celje, 30. marec 2021 – Celje je zelo ponosno na cerkev in samostan sv. Jožefa, kjer je od leta 2007 tudi dom za ostarele. Pri njih je dober odnos med zaposlenimi in varovanci vedno na prvem mestu. Da je temu tako poskrbijo z različnimi aktivnostmi, ki so se v teh dneh preselile tudi na področje Evropskega nogometnega prvenstva U21, saj so organizirali  celo vrsto dejavnosti, glede na zmožnosti njihovih varovancev.

“Zadnjih šest let dom deluje po principih življenja po metodi Montessori. Načeli Marie Montessori »Pomagaj mi, da naredim sam.« in »Vse, kar narediš namesto mene, mi odvzameš.«, sta njihovi glavni vodili”, so zapisali v izjavi za javnost na Mestni občini Celje.

Ker so varovanci doma Svetega Jožefa še vedno polni veščin in različnih zmožnosti, so se z veseljem udeležili priprav na prvenstvo U21. Vsak teden so tako spoznali eno državo, ki bodo igrale v Celju. Tako so spoznali kulturo, kulinariko, zgodovino in najbolj značilne pogovorne fraze držav Slovenije, Italije, Češke in Španije. Da se bodo reprezentance, ki gostujejo v Celju počutile bolj domače so varovanci doma izdelali navijaške rekvizite s katerimi jim bodo v domačem jeziku izrekli dobrodošlico.

Varovanci in zaposleni so izdelali tudi tablo, ki so jo sproti dopolnjevali. Nogometni klub Celje pa je varovancem podaril žogo s katero so lahko pokazali svoje nogometne veščine, pri tem so nekateri celo odložili svoje pripomočke za hojo. Za piko na i pa jim je domačni klub posodil pokal, ki so ga osvojili leta 2019 kot državni prvaki.

Foto: MOC

“Aktivnosti povezane s evropskim nogometnim prvenstvo U21 so zelo popestrile vsakdan stanovalcev, še posebej v teh manj prijaznih časih, ki jih zaznamujejo omejitve zaradi nove bolezni. Zaposleni in stanovalci Doma sv. Jožef zato sem sporočajo: »Leta so samo številka!«. Šport združuje in razveseljuje. To so v zadnjih dneh dokazali tudi v Domu sv. Jožef”, so še zapisali v izjavi za javnost.

Uredništvo