Predvčerajšnjim zjutraj je prišlo do tragične prometne nesreče v bližini severne slovenske meje. Melita Rogač in Anđelina Kovač, mamici, sta tragično preminuli.

Po poročanju Slovenskih novic sta v hudi prometni nesreči, do katere je prišlo na cesti B66 med krajema Bad Gleichenberg in Merkendorf, preminuli 46-letna Melita Rogač iz Sodišincev in 42-letna Anđelina Kovač iz Zenkovcev, ki sta se vračala iz dela v tovarni usnja Wollsdorf v Avstriji.

Nesreča se je zgodila na cesti, po kateri se vsako jutro proti Feldbachu, Fehringu in drugim industrijskim naseljem pelje veliko Slovencev s severovzhoda države. Po informacijah policije je najbrž zaradi preutrujenosti voznika, 23-letnega Marka iz Rankovcev, avtomobil s slovenskimi registrskimi oznakami, v katerem so bile sicer štiri osebe, trčil v vozilo z avstrijskimi registrskimi tablicami. Melita je umrla na kraju nesreče, Anđelina, ki so jo prijatelji poznali kot Đino, pa kasneje v bolnišnici.

Melita in Anđelina sta bili materi samohranilki. Kot poročajo Slovenske novice, je imela Anđelina 12-letnega, Melita pa 8-letnega otroka. Oba sta še osnovnošolca.

Več lahko preberete tukaj.