Osrednji mediji s prikrivanjem realnih številk o inflaciji v Sloveniji

Foto: pixabay.com

Poslanka opozicijske SDS Anja Bah Žibert je opozorila, da osrednji slovenski mediji prikrivajo realno sliko o inflaciji v Sloveniji. S tem se kaže kako pomembno je obvladovanje osrednjih medijev in nenazadnje zakaj si je Robert Golob na vsak način želel pridobiti nadzor nad RTV Slovenija.

https://x.com/ANJABAHZIBERT/status/1719433457288278090?s=20

Mediji danes namreč ljudem “prodajajo” zgodbo o tem kako se inflacija v Sloveniji umirja, hkrati pa povzemajo vladni urad, ki z vsakim popisom osnovnih živil ljudi prepričuje, kako se le te cenijo. Hkrati pa zamočijo dejstvo, da ima Slovenija tretjo najvišjo inflacijo v evrskem območju. Na to dejstvo je opozorila tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert.

Vsekakor pa kot poudarja Bah Žibertova niso samo številke tiste, ki kažejo na višanje inflacije, ampak ljudem to povedo že vsakdanja opravila. “Naši MSM o tem, da se rast inflacije umirja. Ne povedo pa, da imamo tretjo najvišjo v evroobmočju. Sicer pa je dovolj, da vstopiš v trgovino. Včasih si za 100€ napolnil nakupovalni voziček, danes zgolj vrečko. Ni čudno, da so ljudje zaskrbljeni in v hudih stiskah!”, opozarja poslanka Anja Bah Žibert.

Vir: X