Otroke bo od meseca junija razveseljevalo novo igrišče v Občini Rogaška Slatina

Foto: pixabay.com

Občina Rogaška Slatina in družba CVP d.o.o sta dne 2. 3. 2018 podpisala pogodbo za izgradnjo centralnega otroškega igrišča. Pri podpisu pogodbe je Občino Rogaška Slatina zastopal župan, mag. Branko Kidrič, družbo CVP d.o.o. pa Bojan Hočevar. Po podpisu pogodbe, ki je potekala v prostorih Občine Rogaška Slatina sta to veselo novico predvsem najmlajšim prebivalcem in obiskovalcem Občine Rogaška Slatina sporočila mag. Branko Kidrič in Bojan Hočevar.

Ob tej oznanitvi je župan povedal, da bo v okviru projekta urejeno igrišče v velikosti 1.300 m2 in bo tako namenjeno vsem starostnim skupinam otrok. Ko bo projekt končan, bo to največje tovrstno igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega. Predvidena lokacija se nahaja na območju nekdanjega »mini-golfa«, ki leži med dostopno cesto proti smučišču Janina in igrišči za tenis. Tako bo igrišče postavljeno v neposredno bližino parkirne hiše, Muzeja Anin dvor in bo od Zdraviliškega parka oddaljeno manj kot pet minut hoje. Igrišče bodo opremili s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom ter z drugimi manjšimi elementi, zanimivimi za otroke.
Children, Play, Girl, Leisure, Boy, Out
Župan Občine Rogaška Slatina je še povedal, da bodo med igrali uredili sprehajalne pešpoti, na samem igrišču bodo postavljene tudi klopi, smetnjaki in pitnik. Ker je občina v preteklem letu postala lastnik manjšega lokala ob bližnjih teniških igriščih, bo le-ta na voljo tudi za uporabnike otroškega igrišča. To je le en projekt s katerim Občina Rogaška Slatina želi izboljšati in obogatiti športno ter rekreacijsko infrastrukturo pod Janino, ki bo s tem postalo eno od središč družbenega življenja občanov in gostov Rogaške Slatine.

Vrednost celotnega projekta znaša okoli 250.000 evrov, sama izgradnja in dobava igral za kar je bila dne 2. 3. 2018 podpisana pogodba z družbo CVP d.o.o. pa znaša 212.000 evrov. Dela bi se naj predvidoma začela že v tem mesecu, zaključila pa junija letos, ko bo igrišče tudi predano v uporabo.

 
M.I.