Ovadene štiri osebe z območja Velenja, ki so se “znesle” nad predmeti v občini

Foto: PU Celje

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe doma z velenjskega območja, saj jih sumijo storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, ki se preganja po
220. členu Kazenskega zakonika. Osumljeni naj bi v Velenju namerno poškodovali
stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. S PU Celje so še sporočili, da osumljeni med seboj niso povezani.

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke video nadzornega sistema na katerih je skupina mlajših moških, v jutranjem času 1. januarja 2020, uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako, pri promenadi v Velenju. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

Foto: PU Celje

Za istovrstno kaznivo dejanje so policisti ovadili tudi moškega, ki je konec leta 2019
poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in moškega, ki je 9. aprila letos, v večernem času, poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

Osumljeni so z dejanji Mestni občini Velenje povzročili za najmanj 5.000 € materialne škode. Grozi jim denarna kazen oziroma kazen zapora do dveh let, so še zapisali na PU Celje.

M.I.