Označevanje stranke SDS za podganjo stranko ter nestrpno pisanje o njej, za ministrico Asto Vrečko ni ovira za podelitev Prešernove nagrade

Svetlana Makarovič. (Foto: Nova 24TV)

V kolikor je pred leti veljalo za nekdanjega predsednika republike, da mu Slovenija ni bila intimna opcija, kot vse kaže tudi sedanja generacija politikov trenutne koalicije in vlade kaže, da gredo po istih stopinjah. Trenutno je to izredno očitno pri ministrici za kulturo Asti vrečko, ki s svojimi potezami kaže na mačehovski odnos tako do zgodovine kot same Slovenije.

Že v primeru ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve je dejansko pokazala koliko ji je mar oziroma ji je vseeno za slovensko zgodovino. Pod slovensko zgodovino lahko prištevamo nenazadnje tudi Franceta Prešerna in njegovo nagrado, ki se danes podeljuje v kulturi. In tudi pri tej zgodovini je kot kaže ministrica malo pozabila na njen pomen.

Če je še pred časom patra Ivana Rupnika pozivala k vrnitvi Prešernove nagrade, se danes zavzema, da bi jo podelila Svetlani Makarovič. Gre za isto Svetlano Makarovič, ki že več let Slovence in Slovenke s svojim besedičenjem ponižuje in je pomagala pri rušenju vlade Janeza Janše. nenazadnje pa je v svoji domnevni pesmi stranko SDS označila za podganjo stranko in v njej prikazala primere sovražnega govora.

Vir: TWitter