Pa ga imamo, nadustavnega sodnika in pravnega strokovnjaka Marka Milosavljevića, ki Ustavno sodišče razglaša za nekonsistentno

Foto: Zajem zaslona (YouTube/Skledar)

Kot sta za Uro moči povedala politična analitika dr. Boštjan M. Turk in Edvard Kadič, se je z zadržanjem zakona o RTV Sloveniji s strani Ustavnega sodišča, Robertu Golobu in njegovim podpornikom zgodil velik hendikep. “Borci” za uveljavitev tega zakona so kot kaže popolnoma obupani, hkrati pa so ob takšni novici postali pravi strokovnjaki za ustavno pravo.

Med strokovnjake za ustavno pravo se je kot kaže po neugodni odločitvi Ustavnega sodišča za njihova prepričanja prelevil profesor na FDV Marko Milosavljević. Omenjeni profesor je že v preteklosti poskušal večkrat manipulirati s stanjem na RTV Slovenija in predvsem vlado Janeza Janše večkrat obtoževal političnega vmešavanja v delo nacionalnega medija.

Po zadržanju izvajanja Zakona o RTV Slovenija je sedaj ustavno sodišče za Siol.net razglasil kar za nekonsistentno. Milosavljević je Ustavnemu sodišču ob takšni odločitvi očital tudi odločanje v nekakšni naglici. Ob tem je ponovno trenutno vodstvo “obtožil” slabega dela, vendar ob tem za Siol.net ni navedel nobenih konkretnih podatkov, ki bi na takšno delovanje sedanjega vodstva nakazovalo. S takšno odločitvijo Ustavnega sodišča so “poraz” doživeli tudi v Inštitutu 8. marec, ki so kot domnevna civilna iniciativa ves čas “sodelovali” z vlado in podpirali vladne predloge.

Glede na to, da se je s takšno izjavo Milosavljević želel postaviti nad odločitev Ustavnega sodišča bi bilo dobro, da bi se seznanil s sklepom sodišča (Sklep o pobudi dr. Petra Gregorčiča) in pritrdilnim ločenim mnenjem ddr. Klemena Jakliča (ločeno pritrdilno mnenje). Tako bi morda na podlagi dejstev profesor Milosavljević spoznal, da ni vedno pomembna politična agenda ampak pravice po zakonu.

Vir: Twitter in Siol.net