Pa jih imajo! Dobro plačane službe, kljub temu, da jih niste izvolili

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Če smo še pred nekaj meseci poslušali, da si Slovenija želi nove politike, zato se ustanavlja stranka Gibanje svoboda in oblikuje koalicija KUL, je z volitvami prišla druga slika. Ljudje so sicer Gibanju Svoboda, kot domnevno novemu obrazu namenili največ glasov, hkrati pa so nekaterim strankam pokazali pot iz parlamenta.

Po tem se je pričelo ponavljanje poslancev in predstavnikov Gibanja Svoboda, da so s to odločitvijo ljudje pokazali kako si želijo nove politike.

In kaj se nam dogaja v prvem mesecu leta 2023?

Ker so ljudje verjeli, da vlada s predlogom širitve vlade oziroma ministrskih ekip dela v korist prebivalcev, so ti na referendumu to potrdili. Danes pa je Slovenija dobila ravno tiste ljudi na oblasti, ki so jim spomladi 2022 odrekli podporo. S širitvijo vlade so “stare” politične strukture poskrbela za svoje dobro plačane službe.

Tako je denimo ministrica postala Alenka Bratušek, katere stranka je spomladi doživela pravi fiasko na volitvah.

Z razširitvijo vlade sta do dobro plačanih služb prišla tudi Andrej Rajh, prav tako nekdanji poslanec in Andreja Katič nekdanja poslanka SD. Andrej Rajh je tako dobil funkcijo državnega sekretarja pri Alenki Bratušek.

Za službo Andreje Katič pa je poskrbel njen strankarski kolega in novi minister za kohezijo Aleksander Jevšek.

Vir: Twitter