Pa jo imamo, državo dvojnih državljanov! Vlada ne ve, če bo ribičem lahko odpisala kazni, jih je pa Jenullu in pouličnim razgrajačem!

Foto: Twitter (Vlada RS)

V zadnjih dneh odmeva novica, da Evropsko sodišče za človekove pravice ni ugodilo tožbi slovenskih ribičev in s tem posledično ostajajo globe, ki so jih prejeli s strani Hrvaške. Nenazadnje pa so globe posledica zatrjevanj predhodnikov trenutne oblasti, nekateri so še danes aktivni v tej sestavi. Najbolj žalostno pa je, da ribiči ne dobivajo podpore kot so jo Jaša Jenull in njegovi poulični razgrajači.

https://x.com/aleshojs/status/1791208368998158652

Kot je v oddaji Odmevi lepo pojasnila Rosvita Pesek, so pred leti tako takratna ministra Dejan Židan in Karl Erjavec, kot predsednik vlade Miro Cerar ribičem dejali, da lahko lovijo na spornem območju. Najbolj pa bode v oči dejstvo, da jim je bilo takrat zagotovljeno, da ribiči ne bodo čutili posledic kazni Hrvašeke. in kaj se dogaja danes?

Vasilka Sancin, ki je v oddaji komentirala odločitev ESČP-ja ni znala pojasniti, če bo vlada sedaj pomagala ribičem in jim povrnila nastale stroške. Pri vsej tej zgodbi pa je najbolj žalostno, da je ta vlada, ki tega danes ne ve, ob nastopu mandata na hitro sprejela, da se Jaši Jenullu in njegovim pouličnim razgrajačem odpišejo kazni, ko so v času covida ogrožali življenja vseh državljanov. Tako smo dejansko dobili državo dvojnih državljanov!?

Vir: X