Padla še ena “zaušnica” socialno čuteči levici v Sloveniji. Gospodarske organizacije izrazile podporo spremembi Zakona o dohodnini, v luči večje blaginje prebivalstva!

Foto: pixabay.com

Vlada Republike Slovenije je objavila dokument, ki so ga gospodarske organizacije naslovile na predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča in v katerem v luči zagotavljanja ugodnejšega gospodarskega okolja in večji blaginji prebivalk in prebivalcev Slovenije, izražajo podporo spremembam Zakona o dohodnini.

S tem dokumentom so Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov ter Združenje delodajalcev Slovenije izrazili podporo spremembam zakona o dohodnini.

V dokumentu so zapisali, da predlagane spremembe prinašajo višjo dohodninsko osnovo, kar bi ob nespremenjenem strošku delodajalca pripomoglo k večji neto plači zaposlenih in večji kupni moči. Ta bi v nadaljevanju po njihovih besedah pomenilo hitrejše okrevanje in rast gospodarstva ter zadrževanje kompetentnega kadra v Sloveniji. V dopisu so iz teh razlogov poslance pozvali, da predlog v naslednji obravnavi podprejo.

Vir: Twitter