Pester zadnji februarski dan za policiste Policijske uprave Celje

Po nekaj mirnejših dneh so imeli včeraj dne 28. 2. 2018 policisti Policijske uprave Celje nemalo dela. Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so namreč prejeli 210 klicev od katerih je bilo 56 interventnih.
Včeraj so tako policisti v Začretu in na Vranskem obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, eden je povzročil tudi prometno nesrečo. Policisti so 23-letnega voznika ustavili včeraj okoli 11.00 ure v kraju Začret, kateremu je alkotest pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.
Na Vranskem so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 53-letni voznik osebnega vozila pri zavijanju iz parkirišča gostinskega lokala na glavno cesto, izsilil prednost vozniku vozila za avtovleko. Voznik osebnega vozila je vozil pod vplivom alkohola saj mu je alkotest pokazal 1,70 promila alkohola v krvi. V trčenju se je tudi lažje poškodoval.
Prav tako so včeraj dne 28. 2. 2018 policisti Policijske uprave Celje zasegli dve vozili. Prvo so zasegli v Vinski gori, ko je 17-letni voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Drugo vozilo so zasegli 50-letnemu vozniku na Ljubečni, ko je le-ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel na vozilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.
M.I.