Pestro dogajanje na območju Policijske postaje Šentjur v zadnjem času

Policisti na Policijski postaji Šentjur so v obdobju med 26. 2. 2018 in 7. 3. 2018 imeli precej dela. Med drugimi so obravnavali tatvino zaščitne ponjave, ki jo je neznanec v noči na 26. 2. 2018 odtujil iz osebnega vozila in tako lastniku povzročil za 50 evrov škode. Dne 27. 2. 2018 so policisti Policijske postaje Šentjur, s pomočjo inšpektorjev Finančne uprave Republike Slovenije opravile nadzor v objektih, ki nudijo prenočišča. V enem od objektov so odkrili več nepravilnosti. Izpostaviti velja, da so v njem našli tujca, ki je v Slovenijo prišel kot turist in tu ostal več kot 6 mesecev skupaj. Policisti so mu izdali globo in po plačilu le-te mu je bila omogočena prostovoljna vrnitev v matično državo.
V poslovalnici Abanke je bil dne 28. 2. 2018 izsleden ponarejen bankovec za 50 evrov, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bil prinesen iz območja Ljubljane. Policisti policijske postaje Šentjur so zaradi spora med partnerjema, kršitelju izrekli prepoved približevanja, katero mu je sodišče v Celju podaljšalo še za 15 dni. Kršitelju je bila zaradi kršenja reda in miru izrečena tudi denarna kazen. Dne 2. 3. 2018 je bila na območju Šentjurja opravljena hišna preiskava pri osebi, ki se je ukvarjala s preprodajo raznih kmetijskih in vrtnih strojev. Policisti so med preiskavo našli in zasegli več artiklov, za katere menijo, dar izhajajo iz kaznivih dejanj vlomom, ki so bili storjeni na območju Idrije.
Na območju Dramelj je prišlo do spora med partnerjema, do katerega naj bi prišlo zaradi prekomernega opijanja ali razdora med partnerjema. Partnerka namreč zaradi nenehnega pijančevanja  ni želela več živeti z osebo zato jo je odslovila. Ta se z tem ni strinjal in se je želel vrniti k partnerki, a je pri tem postajal žaljiv in nesramen zato je morala posredovati policija. Kršitelju so izrekli tudi denarno kazen.
Za konec policisti Policijske postaje Šentjur opozarjajo na akcijo SEATBELT, ki bo potekala od 12. 3. 2018 do 17. 3. 2018. Z njo želijo odkriti kršitelje, ki med vožnjo ne uporabljajo varnostnega pasu in vplivati na voznike da le-tega pričnejo uporabljati.
M.I.