Peter Gregorčič: “Ključne institucije v Sloveniji ne delujejo, ker jih vodijo ljudje, ki niso dorasli svojim funkcijam”

Foto: Zajem zaslona X / Peter Gregorčič

Čeprav poskušajo ljudem prikriti dejansko stanje, ki kaže, da so določeni kadri na RTV Slovenija pripeljani izključno zaradi branjenja trenutne oblasti, lahko to ljudje sami hitro opazijo. Eden glavnih agitatorjev Golobove vlade je vsekakor Marcel Štefančič, ki ga je trenutna oblast na RTV pripeljala skozi velika vrata.

Da gre za ključni medijski akder Golobove politike, kažejo tudi gostje, ki nastopajo v njegovi oddaji. In zadnji takšen je predsednik KPK, ki je nenazadnje ustavil postopek proti Golobu in dal postopek v obravnavo policiji. Ampak ne kateri koli policiji, ampak policiji, ki so jo po navudilu samega Goloba očistili janšistov.

Da v Sloveniji res nič ni na svojem mestu dokazuje nastop Roberta Šumija pri Marcelu Štefančiču. Dr. Peter gregorčič je ob tem nastopu zastavil retorično vprašanje, zakaj kljčne institucije v državi ne delujejo. Po njegovem je odgovor jasen, saj jih vodijo ljudje, ki niso kos svojim funkcijam. Tako smo namreč bili priča, da je predsednik KPK kar pred kamerami komentiral odprto zadevo. Gre za kršitev poštenega postopka in to ne le pred KPK, ampak tudi pred sodiščem.

Vir: X