Peter Gregorčič: “Kučan ima izrazit problem, je star in njegovi nastavljenci so preveč nesposobni, da bi sledili njegovi viziji”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Ciril

Z bližajočo se jesenjo, se je na male ekrane vrnila tudi oddaja Ura moči, ki pa je že v prvem predvajanju razkrila kako nekonstruktivno deluje nekdanji predsednik Milan Kučan. Gosta oddaje Miran Videtič in dr. Peter Gregorčič sta se namreč dotaknila intervjuja Milana Kučana za Delo, ki je razkril kako želi ta njegova politika vse prevaliti na Janeza Janšo, kljub temu, da temu ni tako. To se je izkazalo pri zadnjih uničujočih poplavah, ko se je izkazalo katera pot (politika) je tista prava, ki je blizu ljudem.

Malo v igri besed je dr. Gregorčič pojasnil, da v zadnjih poplavah Janez Janša ni šel na roko Milanu Kučanu. To je Kučan pokazal v intervjuju, ko je želel kljub konkretnim in korektnim vprašanjem novinark Dela, ves čas prikazati kako Janez Janša meče ostalim politikom polena pod noge. Kljub temu pa je Janša v teh poplavah pokazal, da v kolikor gre s to politiko naprej, levi ostanejo “na suhem”, je prepričan Peter Gregorčič.

To je po besedah Gregorčiča Kučana prisililo, da je odpiral nove teme in Janeza Janšo obtoževal gledanja v preteklost. Potem pa so ga soočile s tem, da je Pirc Musarjeva prekinila tradicijo prisotnosti predsednika republike na državnem prazniku priključitve Prekmurja k matični domovini. Milan Kučan se je izgovarjal, da je teh proslav preveč in zopet prešel na 25. junij, ker naj bi Janez Janša delal alternativne proslave. Vse to kaže na eno veliko težavo po mnenju dr. Gregorčiča in sicer, da je Milan Kučan že star, njegovi nastavljenci pa so nesposobni, da bi peljali njegovo vizijo naprej.

Vir: Twitter