Peter Jančič: “Anže Logar je rešitev za Kučanove težave s ptiči in Slovenijo”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Odgovorni urednik Siola Peter Jančič se je v svojem tokratnem komentarju dotaknil kandidatov, ki so napovedali kandidaturo na prihajajočih jesenskih volitvah za predsednika republike. V komentarju je analiziral tudi “spor” med Milanom Kučanom in Robertom Golobom.

V komentarju, ki ga je poimenoval “Logar rešuje Kučanove težave s ptiči” je Peter Jančič izpostavil, da bi bil najboljša izbira od oseb, ki so napovedale kandidaturo za Slovenijo dr. Anže Logar. Novinar in odgovorni urednik je takšno stališče zavzel, ker ima Logar dovolj izkušenj in znanja z zunanjo politiko, da Sloveniji v tujini ne bi delal sramote.

Peter Jančič se je v komentarju dotaknil tudi izjave Milana Kučana, ki je povedal, da v volilni tekmi ne podpira Marte Kos, ker Robert Golob ne more vsega dobiti v državi. Glede na takšno stališče je Jančič mnenja, da Golob z Marto Kos proti Milanu Kučanu težko doseže zmago. Kljub vsemu je za Slovenijo najbolje, da zmaga Anže Logar, saj s tem Kučanov blok v državi ne bo obvladoval vsega, je še zapisal Jančič.

V komentarju se je dotaknil tudi molka, ki smo mu bili v teh dneh priča s strani Teje Jarc ob novici, da bodo ministri in državni sekretarji ostali v istih plačilnih razredih kot je bilo to v Janševi vladi. Jančič je spomnil, kako je Tea Jarc celo na Triglavu vpila na takratnega predsednika vlade Janeza Janše zaradi plač njegovih ministrov.

Celoten komentar lahko preberete tukaj.

Vir: Siol.net