Peter Jančič: “Kdo ni smel pred kamere in kdo je zamudil priložnost biti tiho”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Kljub temu, da želijo nekateri tako mediji kot predstavniki stranke Gibanja Svobode prikriti dejansko stanje v stranki, pozornim opazovalcem ne uidejo te podrobnosti. Tako je tudi novinar Peter Jančič pozorno opazil zadnja dva izstopa iz stranke in “prepoved” nastopa podpredsednici Urški Klakočar Zupančič v oddaji Tača. Po mnenju Jančiča, so v stranki v oddajo poslali igralko nižje lige.

Kot poroča Peter Jančič, bi naj velik del takšne igre predstavljalo dogajanje na posvetu vodij poslanskih skupin, ko je vodja Zakonodajno pravne službe, predsednici povedala, da bi morala vedeti kot nekdanja sodnica, da početje koalicije ni v skladu z zakonom. Tako je bil očitek Klakočar zupančičevi, da se je zavedala, da jeravnanje Janje Sluga in Mojce Pašek Šetinc nedopustno, saj so prevzeli vlogo sodnikov.

Za ves kolaps, ki se dogaja stranki, po mnenju Jančiča nista kriva odstopa dveh poslancev, ampak tisti poslanci, ki naj bi vedno zamudili priložnst, da bi bili tiho. Po zapisu novinarja je ena takšnih tudi Tamara Vonta. “Vonta nikakor ne sodi med tihe poslance. Obratno, zamudi večino dobrih priložnosti, da bi bila tiho. Tudi v Tarči jo je. Na oceno dogajanja voditeljice Žnidaršičeve, da si v Svobodi očitno niso želeli nastopa Klakočar Zupančičeve v Tarči,” je prepričan novinar Peter Jančič.

Celoten zapis Petra Jančiča si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Spletni časopis