Peter Jančič: “Kljub prizadevanju po “depolitizaciji” s strani Golobove koalicije, se trudim, da me kot novinarja in urednika ne utišajo”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Ob vstopu v novo leto je do novembra urednik Siola.net, danes pa ponovno Spletnega časopisa, kratek pregled leta 2022 opravil novinar Peter Jančič. V uvodu je pojasnil, da ga je Golobova vlada leto in pol pred iztekom mandata na vrhu Siol.net, zamenjala z izgovorom o domnevni depolitizaciji medijskega prostora.

Kot pojasnjuje Peter Jančič se je tudi takrat tako kot leta 2017, ko je ustanovil Spletni časopis, sedaj pa ga ponovno oživel vrnil na svojo pot in to z namenom, da ga kot novinarja in odgovornega urednika ne bi mogli utišati. Kot pojasnjuje se je to izkazalo za pravilno odločitev.

V tem vmesnem času so namreč tudi nekateri drugi mediji opazili, da nekatere transakcije z GEN-i na račun podjetja Vesne Vukovič, danes glavne piarovke stranke Gibanja Svoboda, niso ravno transparentne. Prav tako se je začela odvijati zgodba okoli nakazil Milošu Miloviću, ki je prav tako prejemal nakazila s strani elektro podjetij.

Ob tem je Peter Jančič naredil še kratko analizo delovanja Spletnega časopisa v tem novem obdobju. Celoten prispevek si lahko preberete tukaj.

Vir: Spletni časopis