Peter Jančič: “Lepo je biti milijonar Robert Golob”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Peter Jančič je v svojem zadnjem razmišljanju izpostavi, da je Slovenija ravno na dan, ko so v poslanske klopu sedli nadomestni poslanci izvedela, da naj bi Robert Golob na vrhu Gen-i v zadnjem letu poleg 400 evrov bruto plače, prejel še 1,9 milijonov evrov nagrade. V kolikor se navedbe Požareporta izkažejo za resnične bi njegova plače še bolj drastično presegle omejitve nagrajevanj direktorjev državnih podjetij. Omejitve so poslanci sprejeli po škandalu, ko je Marjan Kramar na NLB ob koncu mandata prejel milijon evrov.

“V kolikor se navedbe izkažejo za resnične bo Kramar pravi amater proti Robertu Golobu,” je zapisal Peter Jančič. Novinar je prepričan, da je Golob poleg tega za nagrado prejel še mandat za sestavo vlade, ki ga je tudi izkoristil. Jančič ob tem piše, da bi si naj Golob nagrado priboril, ker je zagotavljal, da je Gen-i razglasil za zasebni posel, pri tem pa je izpostavil še tudi nepojasnjenih 103 tisoč evrov nakazil podjetju, ki ga je vodila novinarka Necenzurirano.

To krmarjenje Goloba med zasebnim in državnim podjetjem naj bi sedaj preiskoval tudi NPU, ki pa ga je po prevzemu oblasti s strani Roberta Goloba že doletel nadzor. Nadzor je odredil vršilec dolžnosti direktorja policije Boštjan Lindav in to takoj po prevzemu oblasti.  Nadzor se je zgodil kljub temu, da je Golob še v parlamentu zagotavljal, da bo vlada delala v smeri depolitizacije policije: Tega sploh ne skrivamo. Tako kot bo naloga državnega zbora depolitizacija medijev, bo naloga ministrstva za notranje zadeve depolitizacija policije. In to taka depolitizacija, da tudi, ko bo tukaj stal nekdo drug, poti nazaj ne bo več.”

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Peter Jančič