Peter Jančič o “dovoljenju” nekdanjega predsednika KPK Štefaneca za opravljanje “popoldanske” dejavnosti Vesela: “To je nepredstavljivo!”

Foto: Nova24TV

Na podlagi vpogledov v zbirko dokumentarnega gradiva je bilo ugotovljeno, da Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) z zahtevanimi dokumenti v materialni obliki ne razpolaga, tako so odgovorili v uradni odločbi zatem, ko je na KPK lani decembra portal Siol naslovil zahtevo za dostop dokumentov, v katerih naj bi se KPK opredelila o združljivosti funkcije predsednika Računskega sodišča Republike Slovenije Tomaža Vesela z njegovo funkcijo v mednarodni nogometni zvezi Fifa. Decembra l ani je Tomaž Vesel za portal Siol povedal, da je pred nastopom nove funkcije v mednarodni nogometni zvezi s tem seznanil KPK ter jo prosil za njeno stališče.

Takrat je Tomaž Vesel povedal: “V pisnem odgovoru so mi sporočili, da ne vidijo nobenega konflikta interesov in da sta funkciji združljivi.”Torej KPK dokumentov v katerih naj bi se opredeljevala do Veselovih funkcij nima. Na KPK so pred dnevi povedali, da je po razpoložljivih informacijah šlo pri podaji mnenja o opravljanju dodatne dejavnosti pri mednarodni nogometni zvezi za neposredno komunikacijo med predstojnikoma obeh organov, kar lahko potrdi Boris Štefanec, nekdanji predsednik komisije.

V oddaji Tema dneva je uvodoma pojasnil odgovorni urednik portala Siol Peter Jančič sledeče: “Mi smo kot medij reagirali, ker je predsednik Računskega sodišča RS povedal, da ima neko dovoljenje KPK.” Namreč, zanimalo jih je s kakšno dokumentacijo in na kakšen način je KPK dovolila, da lahko vesel opravlja popoldansko delo za 200 tisoč evrov na leto.

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

 

Vir: [Video] Jančič o “dovoljenju” nekdanjega predsednika KPK Štefaneca za opravljanje “popoldanske” dejavnosti Vesela: “To je nepredstavljivo!”